Brf Ånimmen

Årsta, Stockholm

BO I BRF ÅNIMMEN

Två olika nummer för lägenheter används förutom adressen till bostaden: 

Folkbokföringsnummer: till exempel 1101. Numret visar lägenhetens placering i förhållande till trapphuset och porten. Ser i Brf Ånimmen enbart ut som följande: 11XX, 12XX eller 13XX.

Objektnummer: Också fyrsiffrigt, men är varierade, till exempel 0079 eller 4062, används bland annat vid försäljning. Du finner detta i ditt köpekontrakt. Det kan användas till exempel vid flyttanmälan.

 

BRANDSÄKERHET

Barnvagnar får inte stå i trappuppgångarna. Dessa utgör fara vid en eventuell utrymmning av fastigheten. Barnvagnar får ställas i cykelrum eller måste tas in i den egna lägenheten. Detsamma gäller för cyklar och alla typer av brännbara material. Tvåhjuliga motorfordon får stå i cykelförrådet förutsatt att bensintanken är tömd.

Länk till räddningsverkets rekomendationer - Brandskydd och förvaring i trapphus

Alla lägenheter skall vara utrustade med brandvarnare. 

Tänk på att du som bostadsrättsägare är skyldig att teckna bostadsrättstillägg till din hemförsäkring.

 

Rökning är inte tillåten i några av våra allmänna utrymmen såsom trapphus, tvättstuga, källare, vind etc. Rökning på balkongen medför självklart ansvar för att fimpar och aska inte trillar ner till grannar eller på marken.

 

TRIVSELREGLER/ORDNINGSREGLER 

Vårda föreningens egendom väl. Skräpa inte ner! Fimpar, snusbussar, ölflaskor vid porten eller utanför fönster undanbedes.

Ryck aldrig i porten för att påkalla uppmärksamhet. Porten kan gå sönder och den skyldige får givetvis bekosta ev reparation.

Det är var och ens skyldighet att visa respekt och hänsyn mot sina grannar alla tider på dygnet. Mellan 22.00 på kvällen och 07.00 på morgonen ska det vara tyst. Dessa tider är även viktiga att tänka på sommartid då man vistas mycket på balkonger och på våra gårdar. Tänk på att även ta det lugnt i trapphusen då det ekar mycket.

Stänger du fönster eller balkongdörr – försöka att inte smälla igen dem!

Disk- och tvättmaskin ska inte vara igång efter klockan 22.00.

 

På balkongerna får blomlåda eller dylikt inte placeras på utsidan av balkong eller på balkongräcket där det kan innebära risk för personskada om den ramlar ner. Var försiktig när ni vattnar blommor eller städar balkongen, tänk på grannarna under.

Att skaka mattor och sängkläder från fönster eller balkong är inte tillåtet. Att vädra kläder och sängkläder är däremot tillåtet. Försök att hålla dig inom den egna balkongen i sådana fall. (Inte hänga ut dina saker över balkongräcket).

Grillning med kolgrill på balkongen är förbjudet.

Det är naturligtvis inte tillåtet att använda raketer eller smällare i någon form från balkong eller i närheten av fastigheten.

Husdjur får inte stå och skälla eller yla i lägenheten, och inte heller rastas på någon av gårdarna.

Det är inte tillåtet att göra åverkan på ytterväggarna. Vill man t.ex. sätta upp en markis får man inte borra upp den.

 

RENOVERINGAR

Alla som köpt sin bostadsrätt har ansvar för allt i bostaden, därmed har man även rätt att göra de renoveringar man vill så länge det inte sker på ett felaktigt sätt. Styrelsen vill bli meddelande av medlemmarna vid större förändringar av lägenhetens planering som uppsättning/nedtagning av väggar och dyligt. Inga större hål eller borttagning av bärande väggar är tillåtet.

Vid problem av akut karaktär, ta genast kontakt med Driftia (se under "Felanmälan" i menyn till vänster eller på anslag i trapphuset).

Vid övriga problem, funderingar och planerade större ingrepp i lägenheten, ta kontakt med styrelsen.

Din skyldighet är att ta reda på nödvändig information samt att följa de regler som gäller i vår föreningen och i samhället i övrigt (typ elföreskrifter mm). Reglerna gäller även dina gäster och besökande.

Du som hyr i andra hand har exakt samma skyldighet som övriga i föreningen.


PARKERING
Föreningen har 31 utomhusparkeringar samt 5 garage för uthyrning samt en parkeringsplats reserverad för ett bilpoolsföretag. För att ställa sig i kö till dessa kontakta styrelsen, styrelsen@brfanimmen.se

ANDRAHANDSUTHYRNING
För att hyra ut i andra hand måste du få godkänt av styrelsen. Ansökningsblankett för andrahandsuthyrning finns här till höger "Ansökan andrahandsuthyrning.doc".

BOULE
Det är ok att boende i vår förening använder grannförenings boulebana så länge man återställer och håller snyggt omkring sig när man spelar.

 

SOPHANTERING

KÄLLSORTERING
På Skälderviksplan finns återvinningsbehållare för det mesta (papper, hårdplast, kartong, klart glas, färgat glas, små batterier, metall).
Mjuk plast, matrester och andra typer av hushållssopor ska slängas i sopnedkastet.
Länk: sopsortering

GROVSOPOR
I och med att vi blev en Brf förening så försvann möjligheten att slänga grovsopor vid tvättstugan. Grovsoporna sköttes av Familjebostäder och de var inte villiga att fortsätta med detta. Brf har inget grovsoprum och därmed får alla medlemmar och hyresgäster ta hand om sina grovsopor själva och se till att de slängs på, av kommunen, angivna ställen. I östberga finns en bra återvinningscentral för det mesta som man kan tänkas slänga från en bostad. Grovsopor får alltså inte ställas i källarutrymmen/gångar eller vid återvinningsbehållarna på Skälderviksplan.
Länk: ÅVC Östberga

 

Föreningens egen startbild

Bo i Brf Ånimmen