Brf Byggmästaren

Uppsala

Om Brf. BYGGMÄSTAREN

 

Föreningen 
Bostadsrättsföreningen
Byggmästaren bildades 4 september 1952 och är en fristående förening.
Riksbyggen sköter fn fastighets och ekonomisk förvaltning åt Byggmästaren som  består av två hus på Årstagatan 25-45 och ett på Apelgatan 4-16.

Salabacke 14:1
Org.nr: 717600-2892


Postadress till föreningen
Brf Byggmästaren
Årstagatan 35
754 34 Uppsala

Antal lägenheter
Det finns 162 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 5 1Rokv, 22 1RoK, 44 2RoK, 82 3RoK, 9 4RoK. Dessutom finns vid Årstagatan 25  Leijon Stenugnsbageri & Konditori (https://www.facebook.com/leijonbageri/) som öppnar i slutet på augusti samt SunVision som även har paketservice (DHL/DB Schenker).


Gemensamma utrymmen
Det finns fyra Tvättstugor med separata Mangelrum och Torkrum. I varje fastighet finns även uppställningsplats för Cyklar i skyddsrummen. I A-huset på Årstagatan finns snickarboa där medlemmar kan göra mindre målnings eller snickeriarbeten till sina lägenheter.


Utemiljö
På gården finns Gungor, Sandlåda, Sittgrupper, Grill (bokningsbar i porten till Apelgatan 14).

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Föreningen har gemensam el ( IMD ) Varje lägenhet har elmätare och förbrukningen kommer på månadsavin. 


TV och bredband
Föreningen har Comhem AB som leverantör av kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. (Kanalerna SVT1, SVT2, SVT24, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Kunskapskanalen / Barnkanalen, YLE, och UNT24) Vårt avtal med Com hem gäller 2018.

Bredbandsuppkoppling eller köp av TV/filmer genom fiber är möjligt genom TeliaSonera sedan 2012. (september)
Då föreningen i dagsläget inte har något kollektivavtal med Telia så är bredbandsuppkoppling och köp av tex. sportkanaler/naturfilmer något som du som medlem gör själv. Telia har t.v. ensamrätt på trafiken i fibernätet då  installationen bekostats till 100% av TeliaSonera AB.


Parkering
För uthyrning har föreningen 37 garage, 55 P-platser med motorvärmare och 5 motorcykelplatser i ett delat garage. Styrelsen har hand om kölistan - normalt tar det ett till tre år att få en garageplats.

Vid eventuell felparkering i föreningen kan en kontrollavgift om 500 kr utgå. 

Parkering på gatan och kommunens p-platser är enligt Uppsala kommuns regler maximerad till 24 timmar därefter måste fordonet flyttas.