Brf Digelpressen

Hägersten, Stockholm

Välkommen till Brf Digelpressen!

 

På gång i föreningen - Informationsbrev April/Maj 2017

  • Nya parkeringsregler i området gör att många utomstående parkerar hos oss, vi kommer att anlita Länsparkeringsbevakning för att hjälpa oss med detta. Alla boende kommer ha rätt att parkera som förut, tillstånd att läggas synligt i vid framrutan kommer att delas ut. 
  • Arbete pågår med att Digelpressen ska få fiberanslutning. 
  • Taken på Typografvägen 2-8 och Typografvägen 3 kommer att lagas och målas under 2017.  
  • Stambytet av en av avloppsstammarna på Typografvägen 3 är klart. Det blev billigare än beräknat, återstår att se hur mycket försäkringen täcker. 
  • Saneringen av krypgrunden under Typografvägen 1 är klar. Fläktar har installerats för att hålla fukten borta. Observera att vid infarten till gården sitter nu ett rör på vänster sidan som sticker ut en bit från husväggen. Detta kommer att märkas upp bättre så att ingen kör på det om man skulle behöva komma in med bilen på gården.
  • Vi har många intresserade av att hyra lokalen under Typografvägen 2 men undersöker också alternativet att ombilda till lägenhet. Som ni säkert märkt har vi tidigare renoverat och hyrt ut den gamla föreningslokalen, den mindre lokalen på baksidan av långhuset intill soprummet är nu föreningslokal och hyrs även ut som övernattningsrum.  
  • För att lösa problem med knackande rör och problem med varmvatten kommer Loudden att gå igenom samtliga lägenheters kranar, gamla kranar kan behöva bytas för att hela systemet ska fungera. Mer info kommer om det när det är dags. 
  • Vi ser nu över trädgården och rabatterna, där vi kommer att ha pallkragar på prov. De som är intresserade av att ha en pallkrage och/eller vara med i trädgårdsgruppen är välkomna att höra av sig till Lina Vakk och Ann Forslind via föreningens mail: digelpressen@gmail.com fram till 15 maj.

Inloggning Bostadsrätterna.se

Nu finns inloggningsuppgifter till Bostadsrätterna.se under Internt/Inloggning Bostadsrätterna efter man har loggat in. Vänligen kontakta styrelsen om du vill skapa ett konto till vår hemsida.

Det är dags att testa din brandvarnare!

Inför kommande helger och myskvällar med levande ljus skulle vi vilja påminna alla att kontrollera att det finns åtminstone en brandvarnare i lägenheter mindre än 60 kvm, två i större lägenheter. Brandvarnarna ska placeras i taket, inte på väggen, och helst mitt i rummet, men minst 50 cm från vägg. Brandvarnare ska inte placeras i närheten av ventilationsöppningar. Placera brandvarnare nära köket, dock inte i kök eller badrum, då risken för oönskade larm ökar. Se till att du kan höra brandvarnaren från sovrummet. Om du är osäker om din brandvarnare är placerad rätt ta gärna kontakt med styrelsen.

Om Brf Digelpressen: 

Bostadsrättsföreningen Digelpressen ligger i Örnsberg, söder om Stockholm. Föreningen har funnits sedan 1996 och har 46 hushåll. 

Arkitekt Hakon Ahlberg ritade husen som byggdes 1929-30. De kallades ”Brännkyrkagården” och var då ett så kallat församlingshem för ”sämre bemedlade” pensionärer i Brännkyrka församling. 

Husen ligger kring en lummig innergård och tunnelbanan ligger bara ett par minuter bort. Typografvägen är en avstickare från Hägerstensvägen med mycket lugnt läge.

En kort promenad härifrån ligger Mälaren med bad, båtmöjligheter och ett trädeckat promenadstråk. I Örnsberg finns bageri, mataffärer och flera dagis.

Här på hemsidan kan du titta på bilder, hitta information om föreningen och våra bostäder och ställa frågor till styrelsen.

Brf Digelpressen  Typografvägen 2 126 53 Hägersten

 

Föreningens egen startbild

Vinter på Typografvägen

Kalender