BRF Bäcken 1

Solna, Stockholm

Välkommen till BRF Bäcken 1
 
Bostadsrättsföreningen Bäcken 1 bildades 2006 och omfattar 111 lägenheter fördelde på 6 fastigheter som ligger på Signe Tillischgatan i Frösunda i Solna. I Frösunda finns bostäder blandat med arbetsplatser och stora grönområden runt knuten. Det är promenadavstånd till Hagaparken, Mall of Scandinavia, Friends Arena och Solna station.
 
Önskar du komma i kontakt med styrelsen går det bra att skicka en e-post till styrelsen@brfbacken1.se.
 
Mikael Karlin är föreningens ordförande.
 
 
Aktuellt från styrelsen

Maj 2019

Vid föreningsstämman 29/4 så informerades deltagarna om att Brf Klinten 2 i enlighet med kontrakt sagt upp alla våra 30 garageplatser i deras garage. Vi för diskussioner med dem och återkommer när det finns ett resultat av förhandlingarna.

Vi har beställt en ny grill till vår grillplats och lagat trasiga brädor på samtliga bänkar. Till hösten kommer alla brädor att bytas ut på alla bänkar till ekplankor.  

Vår städdag blir i år lördagen 18/5 kl. 10:00-12.00 med sedvanlig korvgrillning från kl. 11:30.

Vi har beställt en container för grovsopor, som kommer att stå på vändplan på Signe Tillischgatan. Observera att det inte går att slänga el-artiklar, farligt avfall eller hushållssopor. 

Containern kommer att vara tillgänglig kl. 09.30-12.00 på lördag 18/5 och kl. 11.00-12.00 på söndag 19/5. Anledningen till begränsningen är att vi vill undvika straffavgifter för felaktigt avfall.

Alla medlemmar är varmt välkomna att deltaga!

 

April 2019

Föreningsstämma 2019. Måndag den 29 april, kl. 18.30. The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20. Läs mer under fliken Föreningsstämma.

Årsredovningen för 2018 är färdig och kan nu laddas ner under fliken Årsredovisning.

Stamspolning är planerad v.18-20. Arbetet utförs av Solna Högtryck och sker i föreningens samtliga kök och badrumavlopp. Stamspolning görs för att minska risken för stopp i avslopp och översvämningar samt för att förlänga livslängden på avsloppsystemet. Varje bostad kommer bli aviserad v.15.

 

Februari 2019

Styrelsen har gjort ändringar i flera av soprummen för att öka kapaciteten för pappersförpackningar.  Pappersförpackningar ska nu lämnas i soprummet i hus 5, 9, 11 eller 15. Tidningar/returpapper ska nu lämnas  i soprummet  i hus 7 eller 13. Ofärgat glas ska nu lämnas i soprummet i hus 7, 9, 11, 13 eller 15. 

 

Januari 2019

Föreningen har fortsatt god ekonomi. Budgeten visar att vi kan bibehålla avgiftsnivån för femte året i rad så det blir ingen avgiftshöjning under 2019.

Dammen i trädgården har renoverats. Under våren planteras nya växter. Renoveringen var nödvändig men innebär också att vi sänker kostnaderna för underhåll. Nästa år renoveras sittbänkarna och grillplatserna kommer att förbättras.

Eftersom det förekommit flera inbrott samt att ett flertal okända personer har påträffats i våra hus undersöker vi nu kostnaden att byta ut kodlåset på ytterdörrarna till ett säkrare porttelefonsystem. Ett beslutsunderlag kommer presenteras på föreningsstämman som är planerad till 29 april.

Mängden sopor skiljer sig åt mellan våra sex hus. Om det är fullt soprummet i ditt hus kan du slänga dina sopor i ett annat soprum.

 
 
 
Senast uppdaterad: 2019-05-10

Kalender

Inget att visa...