Brf Bergaliden

Sundbyberg, Stockholm

Om föreningen

Föreningen är en äkta förening med organisationsnummer 769613-7558. Den bildades 2006.

Adress till föreningen
Brf Bergaliden 
Bergaliden 7 
172 77 Sundbyberg 
http://www.brfbergaliden.se

Antal lägenheter
Det finns 50 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Dessa är fördelade enligt följande:

2 rok       63 kvm     10 st
3 rok       76 kvm     12 st
3 rok       80 kvm       5 st 
4 rok       88 kvm       7 st
4 rok       92 kvm     11 st
5 rok     114 kvm       1 st
5 rok     132 kvm       2 st
5 rok     137 kvm       2 st

Fastighetsbeteckning: Ugglan 26 
Adress: Bergaliden 5, 7, 9, 11, 13
Antal hus: Fem hus med vardera ett trapphus. Husens placering i förhållande till varandra är högst 30 meter.
Våningsantal: 3
Färdigställandeår: 2008

Gemensamma utrymmen
I husen finns gemensamma utrymmen för barnvagnar samt källarförråd. Postboxar finns i entrén till varje hus. Separata sop- och cykelrum finns på gården.

Värme och ventilation 
Huset värms upp med fjärrvärme där huvuddelen av energin utgörs av förnyelsebara energikällor. Värmen distribueras som vattenburen värme till radiatorer placerade under fönstren. Kostnaden för uppvärmning ingår i årsavgiften. Huset ventileras via fläkt i varje lägenhet.

El och vatten
Byggnadens gemensamma behov av elektricitet ingår i årsavgiften. Förbrukning av hushållsel betalas via enskilda abonnemang av respektive medlem. Kostnaden för vattenförbrukning fördelas mellan lägenheterna och ingår i årsavgiften. Driftskostnaden för elkomfortvärmen i badrums- och wc/duschgolvet går på respektive lägenhets separata hushållsel.

Drift och skötsel
Brf Bergaliden ansvarar för drift och skötsel av gemensamma utrymmen och markytor. Kostnaden för detta är inkluderad i årsavgiften. Till gemensamma utrymmen hör hiss, trapphus, entré, cykel- och barnvagnsförråd, soprum och undercentraler.

TV och bredband
Fastigheterna är anslutna till Sundbybergs Stadsnät avseende TV, datakommunikation och telefoni. Det är ett öppet nät vilket betyder att olika leverantörer kan leverera en mångfald av tjänster till anslutna användare. Från 1 april 2016 har föreningen tecknat ett avtal om gruppanslutning av bredband till alla lägenheter. Prestandan på detta är 100 mb ingående och 10 mb utgående, kostnaden  för bredbandet är 101 kr per månad. Önskar medlem högre prestanda kontaktas Sundbybergs Stadsnät på www.sundbybergsstadsnat.se. I årsavgiften ingår en månatlig nätavgift som föreningen betalar till nätgivaren för respektive lägenhet. Ett basutbud av kanaler ingår i basavgiften (must carry-kanalerna SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, SVTHD, Kunskapskanalen och för närvarande TV4). Multimediauttag finns två stycken dubbla i vardagsrum och ett dubbelt per sovrum.

Miljö
Byggmaterial i husen har valts med hänsyn till miljön och till människor som är allergiker eller extra överkänsliga. PVC-mattor förekommer inte. Golven i lägenheten är samtliga parketter förutom våtrumsgolven som är klinker. De gemensamma utrymmena har klinker eller betong.

Parkering
Föreningen har 51 parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare för uthyrning till medlemmarna. Månadsavgiften är för närvarande 500 kronor. Styrelsen har hand om fördelning och kölista för parkeringsplatserna. Boendeparkering kan sökas hos Sundbybergs stad.

Föreningens egen startbild

Brf Bergaliden med Lötsjön i förgrunden