Brf Byggmästaren

Uppsala

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Byggmästaren 

Föreningen bildades 4 september 1952 och är en fristående förening.
Sweax sköter fastighets- och ekonomisk förvaltning åt föreningen som  består av två hus på Årstagatan 25-45 och ett på Apelgatan 4-16.

Fastighetsbetteckning: SALA BACKE 14:1, Uppsala
Org.nr: 717600-2892

Postadress till föreningen
Brf Byggmästaren
Årstagatan 35
754 34 Uppsala


Antal lägenheter
Det finns 162 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 5 1Rokv, 22 1RoK, 44 2RoK, 82 3RoK, 9 4RoK.
Dessutom finns två bostadsrättslokaler vid Årstagatan 25.

Gemensamma utrymmen
Det finns fyra Tvättstugor med separata Mangelrum och Torkrum. I varje fastighet finns även uppställningsplats för Cyklar i skyddsrummen. I A-huset på Årstagatan finns snickarboa där medlemmar kan göra mindre målnings eller snickeriarbeten till sina lägenheter.

Utemiljö
På gården finns Gungor, Sandlåda, Sittgrupper och två grillplatser (bokningsbara i expeditionen på baksidan av Årstagatan 35).

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med bergvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Föreningen har gemensam el (IMD). Varje lägenhet har elmätare och förbrukningen kommer på månadsavin. 

TV och bredband
Föreningen har gruppavtal med Bahnhof om bredband. Alla får 1000 Mbit/s symmetriskt.
Föreningen har gruppavtal med Tele2/Comhem om kabel-TV, playtjänster och analogt grundutbud. Alla lägenheter får paketet TV silver där det ingår en digitalbox.

Parkering
För uthyrning har föreningen 38 garage, 53 P-platser med uttag för motorvärmare, 11 P-platser utan motorvärmaruttag, 3 elbilsladdare (22 kW/st för gemensam användning) samt 2 motorcykelplatser i ett delat garage (G41). Sweax har hand om kölistan - normalt tar det ett till tre år att få en garageplats.

På gaveln till Årstagatan 25 finns två avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Parkeringsövervakning
Brf. Byggmästaren har tecknat avtal med Securitas för övervakning av parkering. Parkeringsvakter kan enligt Lagen om kontrollavgift vid olovlig parkering (SFS 1984 § 318) utföra kontrollavgifter v.b. mot överträdelser mot skyltningen. Du kan nå Securitas på 0771-76 70 00.

Gatuparkering

Det finns koimmunala parkeringsplatser på gatorna runt Brf Byggmästaren. Boende kan också använda boendeperkaring för lägre taxa.