Brf Byggmästaren

Uppsala

Trädgårdsgruppen

 

Här kommer en hösthälsning från oss i trädgårdsgruppen. 

Vilka är vi?

Vi är några medlemmar som träffas kravlöst ute på föreningens gård. Just nu är vi en lite mer trogen grupp på åtta medlemmar som träffas, Bibbi Fagrell (kontaktperson) Apelgatan 12, Thomas Almström, Årstagatan 33, Måns Högström Apelgatan 16, Ljudmilla Jonsson Årstagatan 41, Essy Olsson Årstagatan 43, Sophie Owenius, Apelgatan 6, Pernilla Persson Årstagatan 43, Kristin Sehlstedt Årstagatan 45 & Ewa Wallin Apelgatan 16. Allt deltagande är frivilligt och vi vill inte att det ska finnas något krav på att alltid vara med. Den som kan kommer ut. Ibland är vi många, ibland färre. Men det är alltid lika trevligt!

Du är välkommen att komma och göra oss sällskap när vi planterar vårblommor, rensar vallört i gräsmattan eller bara komma ut och prata bort en stund.

 

Hösten är här

Nu är hösten här hos hos på Byggmästaren! Tack till alla som kom och bidrog på föreningens trädgårdsdag! På trädgårdsdagen fick våra sommarblommar lämna plats för hösten och den kommande vintern.  Nu är gården förberedd för sin vintervila. Våra årstider ju härliga!

Ljus i trädgården

Till allahelgona helgen kommer ljusen i trädet vid sophuset att tändas och till advent tänder vi upp ljusen vid flaggstången

Pågång i trädgården

Allt har sin tid, många av föreningens träd är gamla och av dåligkvalitet. Ni minns säkert trädet som föll förra vinterna på Apelgatan. Där är nu en ny Lind planterad. Därför har trädgårdsgruppen i samråd med styrelsen haft kontakt med en arborist som har kontrollerat hur våra träd mår. Vi har beslutat att följa arboristens råd och därför har några av föreningens träd tagits ned. Det sensaste trädet som togs ned var äppelträdet som stått inne på gården. Visst är det tråkigt, trädet är vackert på våren med sina blommor men skräpar ned med sina oätliga äpplen dessutom var trädet ruttet och riskerade att falla omkull. Vi diskuterar tillsammans med arboristen om vilket träd som vi kan plantera där istället. Har du ett förslag lämna det gärna till någon av oss i trädgårdsgruppen alterantivt till styrelsen.

Den asfalterade ytan där vi förvarar trädgårdsmöbler under vintern (Apelgatan 14) kommer att tas bort och där kommer det att sås gräs. Vi funderar även på om det ska finnas buskar där, men har inte bestämt vilken sort. Har du ett förslag lämna det gärna till någon av oss i trädgårdsgruppen alterantivt till styrelsen. Trädgårdsmöblerna kommer att förvaras utanför Apelgatan 12, där det tidigare var torklinor.

Har du idéer/intresse vad gäller gården - hör av dig till någon av oss

Bibbi Fagrell Apelgatan 12, tel. 076-113 11 85, e-post bibbi.fagrell@gmail.com  eller Ljudmilla Jonsson Årstagatan 41, tel. 073-029 36 07, e-post ljd_jon@hotmail.com 

Vi ses på gården!

                                                                 

Föreningens egen startbild

Trädgårdsdag, byggmästaren 2023-10-14