Brf Getingen 6

Stockholm

Välkommen till Medlem och boende delen:

Hoppas att du kommer trivas i föreningen. Här har vi samlat bra information till er både nya och gamla medlemmar/boende. 

Är du ny i föreningen eller bara saknar inlogg till hemsidan, kontakta styrelsen på kontaktmailen så skickar vi ut hur man loggar in.


Bredband

Bredband (fibernät) från företaget Bredband 2 är installerat till alla lägenheter och är kraftfullt med 1000/1000 megabit per sekund (Mbit/s). Avgiften är obligatoriskt. Avgift: 150 kr/månad. 

Bredband 2s webbplats

 

Kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem. Det analoga grundutbudet av kanaler - de kanaler man kommer åt genom att ansluta sin tv direkt till uttaget via en antennkabel, utan en digital-tv-mottagare (digitalbox eller tv-modul) - ingår i avgiften.

Grundutbudet innefattar SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4, TV6, FOX och Öppna kanalen. 

Com Hems webbplats 

 

Hemförsäkring

Enligt föreningens stadgar är bostadsrättsinnehavare skyldiga att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Utan en sådan riskerar du att själv få betala eventuella kostsamma reparationer.

 

Cyklar och barnvagnar

Cyklar ställs på gården i avsedda cykelställ. Ställ inte cyklar någon annanstans än i de avsedda cykelställen, lås t ex inte fast cyklar i trappräcken eller ställ dem mot fasaden.

Källarförråd

Källarförråd finns i källaren uppgång 30, 32 och 36.

 

Tvättstuga

Tvättstuga finns på gaveln till uppgång 32 i källaren (gatuplan från gaveln) och i källaren uppgång 38. Boka tvättid på pekskärmen i trapphuset bredvid postboxarna med din nyckeltagg eller boka online.

Logga in i tvättstugan med din nyckeltagg innan 30 minuter gått av din tvättid, för att behålla den. I annat fall släpps den bokade tiden och blir öppen för alla att boka. Det går bra att torka tvätten 30 minuter efter avslutad tvättid.

Manual boka tvättid på pekskärm i trapphuset
Manual boka tvättid online

 

Städning och mark- och trädgårdsskötsel

Föreningens har avtal med Thomas Leidvik som är vår Fastighetsskötare.

 

Postboxar (brevlådor) 
Din postbox finns en halvtrappa upp i ditt trapphus. Du öppnar den med din nyckeltagg.

Manual postboxar

 

Vårda lägenheten
Håll lägenheten i gott skick.

Rengör ventiler

Öppna tilluftsventilerna under fönstren genom att skruva upp dem och rensa bort sånt som kan ha fastnat i dem, inget som kan täppa till bör ligga där, och rengör dem. Speciellt viktigt efter fasadrenoveringen 2019.

Lufta element

På hösten när värmen sätts på kan det bildas luft i elementen som kan göra att elementen kanske inte blir riktigt varma. Lufta däför elementen med en elementnyckel varje höst när värmen sätts på.

 

Brandskydd

Se till att installera brandvarnare i din bostad. Kontrollera brandvarnaren en gång i månaden genom att testa den med testknappen. Förebygg genom att byta batteri varje år.

Förvara inte sopor eller annat utanför lägenhetsdörr, i trapphus/korridor eller entré.

Håll de grå glasdörrarna (branddörrar) som delar av korridorerna på våningsplanen stängda efter in- och utpassering. 

(Kontakta styrelsen om du inte har skaffat någon brandvarnare än, styrelsen köpte in brandvarnare tidigare och det kan eventuellt finnas några kvar).

 

Soprum och källsortering

Soprum finns på gaveln uppgång 32 i källaren (gatuplan från gaveln). Det finns så gott som alltid plats i kärlen något längre in i soprummet om de främre kärlen skulle vara fulla, så titta där.

Sortera bland annat tidningar, wellpapp och glas.

Skrymmande grovsopor större än 50x50 cm behöver du själv hantera bortforslande till en återvinningsstation.

 

Återvinningsstation

En kommunal återvinningsstation, Återbruket, finns på Cederdalsgatan 7 nära Norrtull. Där finns möjlighet att lämna farligt avfall, trasiga saker och sånt som skulle kunna återanvändas.

Stockholm Vatten och Avfalls webbplats

 

Kontaktuppgifter
Brf Getingen 6
Norrtullsgatan 36
113 45 Stockholm

E-post styrelsen: kontakt@getingen6.se


Interna sidor för bostadsrättsföreningens medlemmar

Läs om fler frågor som rör ditt boende i Getingen 6 under "interna sidor för bostadsrättsföreningens medlemmar". Kontakta styrelsen för inloggningsuppgifter.

 

Årsstämma

Varmt välkommen till årsstämma en gång per år! Du får kallelse när det blir dags.