Brf Hörnet

Uppsala

Om föreningen


Huset byggdes 1939 och var då ett hus där familj och släkt bodde. Sten och Gerd Nordenman skötte om sitt hus så länge dom levde. Mer om husets historia kan ni läsa via denna länk, nedtecknad av Sven-Olle Lundquist. (Se pdf-fil "husets historia" nedan till höger)

Brf Hörnet

Föreningen Brf Hörnet har organisationsnummer 717600-0987 bildades 1936-12-08.

Adress till föreningen
Brf Hörnet 
Kyrkogårdsgatan 23
75312 uppsala 

http://www.brfhornet.se


Antal lägenheter
Det finns 27 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är:

13 1RoK
9  2 RoK
1  3RoK
2  4RoK och
2  5RoK.

Hyreslokaler
Vi har även en butikslokal i hörnet av S:t Johannesgatan och Kyrkogårdsgatan. Lokalen bedriver heminredning och heter "Living In"


Gemensamma utrymmen
I källaren finns tvättstuga med 2 maskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum med en hederlig gammal stenmangel.

Källaren rymmer också källarförråd till alla lägenheter, butikslokalen, Brf Hörnet samt ett gammat skyddsrum som numera används som cykelförråd (för de som inte vill få sin cykel stulen).

Hobbyrum finns tillgängligt i källaren (i underhållscentralen U/C) för mindre snickerier.  

På vinden finns vindsförråd till alla lägenheter samt en takterass med gasolgrill och utsikt över Uppsalas takåsar.  

Utemiljö

Med kyrkogården och observatorielunden har vi alltid nära till naturen. Observatorielunden är älskad av studenter, boende i huset såväl som hundägare i området.

Garage

Vi har tre garage på bakgården som man kan hyra om man står i kö ett längre tag. Omsättningen är tyvärr inte blixtsnabb.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk form som ingår i avgiften (Vattenfall). Kallt och varmat vatten ingår också i avgiften. El får vi från El-on och var lägenhet/butik har egna elmätare som avläses automatiskt.. 

Hemförsäkring 
Brf Hörnet har sin försäkring hos Trygg Hansa som också inkluderar din avgift som avser bostadsrättstillägget i en hemförsäkring. 

TV och bredband
Vi har Comhem som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Avtal om Inetrnet (hastighet etc) och extra TV-kanaler tecknas individuellt med Comhem.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser med det finns 5 allmänna P-platser vid kyrkogårdsgatan. Det finns även möjlighet till boendeparkering (kostar 10:- per dygn) på gatorna i området runt huset. Kontakta Uppsala Kommun / boendeparkering för detaljer).

Föreningens egen startbild

Adventsbild från 2011

Bifogade dokument