HSB Brf Nybygget i Göteborg

Göteborg, Västra Götaland

Information om fönster- och Fasadrenovering 
Vi kommer framåt att hålla er uppdaterade kring allt som händer med fasadrenoveringen via denna sida. Just nu har det tyvärr uppstått förseningar i renoveringen och vi har fått en uppdaterad tidsplan från Husbyggen. Vid frågor och/eller problem kring saker som berör renoveringen behöver ni kontakta Martin Andersson från Husbyggen, 0721-573365, som har koll på alla tider och lägenheter. Många mejlar till expeditionsmejlen och vi har tyvärr inte svaren utan rekommenderar att ni direkt kontaktar Martin A-

 

20-12-08 Parkeringen tillgänglig vid årsskiftet/efter 17 december
 
Äntligen! Den 17 december görs en slutbesiktning på hela fasad- och fönsterrenoveringen! Några lägenheter har småputs och fix kvar, men er som det berör ska ha fått info/pågående ärende. Efter den 17 december plockas allt bort från parkeringen och därefter kan den åter användas igen. Vi tackar för allt tålamod som ni har haft, det har tagit betydligt längre tid än estimerat på grund av fasad och tak som vi upptäckt varit undermåliga sedan tidigare renoveringar. Vi hoppas att ni känner en stor förbättring, vi är glada att höra att många av er upplever mer värme och mindre ljud utifrån! 


20-09-03 Uppdaterad tidsplan 

Husbyggen beräknar att de fortsatt försenade tyvärr, men de jobbar på för fullt. Covid-19, sena leveranser, godkännande från Göteborgs stad, sneda fönster samt behov av ökat panelbyte är några saker som har bidragit till förseningen. 

Etapp 1 (3H-9P): Klart. 

Etapp 2 (9R-3A): Efter godkänd besiktning på Fjällgatan 9R-T 27 augusti monteras nu byggställningar bort. Uppgångar 9U-3A samt eventuellt även någon ytterligare uppgång, ska besiktigas den 24 september OBS! Ny tid 2 oktober! Vid godkännande monteras byggställningar ner även denna etapp.

Etapp 3 3B-3G): Fönsterbyten har startat och fasad pågår. Beräknad att vara klart den 17 december vilket innebär att nedmontering av byggställning sker vid årsskiftet.  

 

20-05-15 Efterarbete/putsning i lägenheterna

Tyvärr är det så att ett flertal fönster och även balkongdörrar vid tidigare renoveringar satts in lite snett, vilket gör att det blir svårt att sätta dem rakt nu utan att det går sönder och ramlar bort puts. Vi har även fått information om att det har slarvats med renovering på fasaden då det senast skedde efter milennieskiftet, och det innebär att det lagats felaktigt på många ställen. Det är tyvär inget vi kan påverka idag, men vi hoppas kunna göra ett ordentligt arbete den här gången.

Efter varje etapp är slutförd kommer en målare att gå igenom lägenheterna och utföra putsarbete, men måleri kommer inte att ingå. Det kommer medlem själva stå för eftersom det är så individuellt i varje lägenhet. Byggarna upptäcker också många speciallösningar som gjorts som påverkar och detta kommer också åligga medlem att åtgärda i efterhand. Sedan är det behov av olika storlekar på lister, och det har Martin från Husbyggen koll på. Vid problem ska alltid Martin Andersson på Husbyggen kontaktas, 0721573365, men uppstår skador kan ni även skicka bilder till expeditionen@brfnybygget.se så att vi har det samlat där. 

Pustning etapp 2: Pågår. De som det berör får en lapp i brevlådan med en tid då målaren behöver åtkomst för åtgärder. 

Putsning etapp 3: Ingen tidsaspekt per 200903

20-05-15 Parkeringsinformation

En försening innebär beklagligt nog även att parkeringen är fortsatt avstängd, och Husbyggen beräknar fram till årsskiftet. Alla medlemmar som berörs får individuell information, men HSB Göteborg är vidtalade och har ordnat kredit på avin för april-maj (kommer på kommande kvartalsavier), samt tar bort hyran från kommande avier fram till 31 december. Vi har ställt frågan om det är möjligt att skynda på arbetet mot parkeringen, och återkommer om det blir aktuellt med justerad tid. 


Ekonomi

Trots att fasaden är i sämre skick än väntat, vilket beror på bland annat felaktigt färgval från renoveringen som gjordes under 80-talet, har vi redan täckt upp detta med det aktuella lånet. Allting kommer självklart att redovisas. Vi har väldigt god ekonomi i föreningen och har länge planerat för denna stora åtgärd genom vår underhållsplan. Bland annat genom tidigare höjning av avgiften, vilket har medfört att vi har tagit höjd för kostnaderna redan och det därför inte är aktuellt med någon ytterligare höjning. 

 

Tidigare praktisk info - flyttad från startsidan 20-05-15

Fasad- och fönsterrenovering 
Nu är vi igång med vår renovering och vi ser fram emot att ha ett nytt, fräscht hus i höst! Vi vet inte riktigt hur lång varje etapp kommer att bli, men etapp 1 består av uppgångarna 3H-9P (där finns nu information uppsatt om viktiga punkter boenden ska tänka på som att ställa undan möbler på balkong etc.). Etapp 2 består av uppgång 9R-3A och därefter etapp 3 3B-3G.
 
Hur vet jag när de ska byta hos mig?
 
När det är aktuellt för din uppgång/lägenhet kommer Husbyggen att förse dig med information i god tid om praktikaliteter som att lämna nyckel, vad du behöver plocka undan och tänka på. Vi har dessvärre inga exakta datum och tider att informera om för varje specifik lägenhet, beroende på förseningar och andra saker som påverkar renoveringen. Men information kommer till er i god tid. Om det uppstår frågor eller om ni ska resa bort (kanske många ändringar dock i dessa tider) så kontakta Husbyggens kontakt Martin Andersson, 0721573365. 
 
Viktig att tänka på:
  • Respektera när info kommer om att ni behöver lämna nycklar och personalen behöver access till din bostad. Läs noga om att märka nycklar, vilka möbler som eventuellt behöver flyttas undan etc och vilka tider detta måste vara gjort. Om de inte kan renovera enligt tidplan kan det medföra stora ökade kostnader.
  • Eventuella persienner kommer inte att ersättas, utan de står du som bostadsrättsinnehavare för. Troligen kommer dock inte befintliga persienner att passa i de nya fönstren, men vi vill informera i förväg utifall att du vill spara.
  • Vi kan inte göra några ändringar på fönster eller balkongdörrar då huset är skyddat för förändringar eftersom en av Sveriges första kvinnliga arkitekter har ritat huset. Det är alltså tyvärr inte möjligt att få en annan typ av färg, dörr eller fönster än de som finns idag. 
  • Om det uppstår problem ska ni kontakta Husbyggens kontakt Martin Andersson, 0721573365