HSB Brf Nybygget i Göteborg

Göteborg, Västra Götaland

Parkering 

På norra sidan av huset, Nybyggesgatan, har föreningen 25 st parkeringsplater för uthyrning till medlemmar. Priset för en parkeringsplats är 600 kr per mån. Vill du hyra en parkeringsplats ställer du dig i kö via Mitt HSB under "min bostad" -> "mina köer".  För tillfället har vi kö till parkeringsplatserna. Vill du veta din status kontaktar du Boendeservice via 010-442 20 00 alt. boendeservice.gbg@hsb.se 

Garageplats går även att hyra i någon av grannföreningarna och det finns ett besöksgarage vid Fjällgatan 17.

Information om elbilsladdare

Sedan början av år 2024 är parkeringsplatserna 1-16 förberedda för elbilsladdare genom en Charging as a Service lösning från Elaway. Detta innebär i praktiken att föreningen inte har tagit någon investeringskostnad för infrastrukturen och att de boende som önskar, kan teckna ett abonnemang där laddbox och laddservice ingår. Tack vare detta kan vi fortsatt erbjuda samma hyra för samtliga parkeringar, samtidigt som vi erbjuder laddmöjligheter, och ingen tvingas betala för en laddbox som inte används.  

De boende som önskar att bli laddkunder signerar ett avtal för månadsabonnemang med Elaway för att få tillgång till tjänsten, faktisk strömförbrukning tillkommer. I övrigt ingår följande:

  • Kundservice inkl (betalning, proaktiv övervakning, fri dataförbrukning via 4G)
  • Fast strömpris (samma som individuella prissättningen i föreningen)
  • Smartladdning
  • App för användare (IOS & Android)
  • Gratis laddbricka
  • Ingen bindningstid (3 månaders uppsägningstid)

Kostnad för boende: 343 kr/månad inkl moms + förbrukad el 

Se bifogat Infobrev från Elaway för ytterligare information kring tjänstens innehåll, upplägg och hur man går till väga för att beställa laddtjänst från Elaway. Laddboxar monteras efter beställning och Elaway tar emot beställningar under en period på två till tre månader. Ett par veckor efter sista beställningsdatum genomför de sedan en samlad installation av samtliga beställningar som de fått under perioden. Detta upprepas fyra gånger per år (en gång per kvartal), för att alla ska få chansen att ansluta sig löpande.

Plats 17-25 har ännu inte möjlighet till elbilsladdare och samtliga platser tillhör samma kö. Erbjuds en plats utan laddare trots att laddplats önskas är det smidigast att ta platsen utan laddplats och sedan ställa sig i kö igen och anmäla sig för byte, eftersom byte alltid prioriteras före nytilldelning. Allt detta administreras som tidigare via HSB.

Vänligen hör av dig till styrelsen vid ytterligare frågor.