Brf Kista Ängar

Kista, Stockholm

Kista ängars omgivning

Förutom det centrala läget precis bredvid Sveriges "Silicon Valley" så älskar vi ju självklart:

Järvafältet

Järvafältet är ett stort friluftsområde där den större delen i dag är ett naturreservat. Överallt löper stigar, gångvägar och cykelvägar vilket gör det lättillgängligt för alla. Tvärs igenom rinner Igelbäcken, kanske mest känd som tillhåll för den sällsynta Grönlingen.

Natur och Motion

I Ursviksskogen finns flera välpreparerade motionsslingor. De på 2,5 km och 5 km är båda belysta.
För den långdistanssugne finns ett spår på 10 km och det riktigt utmanande på 15km.

Slingorna utgår från Ursviks motionsgård som ligger nära Hallonbergens T-bana, men det går lika bra att starta i från norr. Gå förbi Kista Ängar 3 ned till Igelbäcken, följ den under vägen till vänster och vidare över det förvuxna fältet. Det spår du då hamnar på är 5 km.

Skogen rymmer också andra aktiviteter som till exempel ett preparerat skidspår vintertid, mountainbikespår, orienteringkontroller (Veckans bana och Naturpasset) och ridstigar. 

Gym och motionsanläggningar

I samband med nybyggnationen kring Kista Science Tower och Kista Entré har vi fått nära till två stora motionsanläggningar.
SATS har en stor anläggning i Kista Centrum mitt emot Kista Science Tower och Friskis&Svettis har här sin hittills största lokal i Stockholm. De finns i Kista Entré, hitom centrum från Kista Ängar sett. 

Badminton och Squash

Kista har en stor och fin rackethall med tio badmintonbanor, 4 squashbanor och en racqetballbana. Hallen ligger norr om Kista centrum. 

Föreningens egen startbild