Boendeinformation för
Brf Kungsängsterrassen
Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket ingår i bostadens månadsavgift. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. El upphandlas och distribueras via föreningen. Varje bostad har en egen elmätare så att kostnaden för elen kan fördelas efter konsumtion.
Nycklar
Kontakta föreningens ordförande om du behöver hjälp med nycklar, till exempel för att beställa extra nyckel.
Om du har låst dig ute så måste du kontakta en låssmed, föreningen har inga kopior på lägenhetsnycklarna.
Brandvarnare
Varje medlem ansvarar för att ha minst en fungerande brandvarnare i varje bostad, och du ansvarar själv för att byta batterier och kontrollera att den fungerar.
Försäkringar
Varje medlem skall ha en giltig bostadsrättstilläggsförsäkring.
Felanmälan
Om du upptäcker att något är trasigt och behöver felanmälas så kontaktar du lättast styrelsen genom att skicka e-post till
Kungsangsterrassen@gmail.com och vid akuta felanmälningar kan du kontakta fastighetsskötarens jour direkt.
Felanmälan dagtid (07.00-16.00) till PD Miljövårdsservice & Förvaltning AB:
018-154540 eller info@pdmiljovardsservice.se
Felanmälan jourtid (16.00-07.00) till PD Miljövårdsservice & Förvaltning AB:
OBS! Endast akuta ärenden såsom vattenläckage.
Larmnummer:
1:a 0707-30 43 55
2:a 0707-30 43 71
Hemsida
Föreningen har en egen hemsida som du hittar på www.kungsangsterrassen.se
För att kunna logga in på hemsidan och komma åt medlemsinformation behöver du skapa ett konto. Instruktioner för hur du skapar ett eget konto får du genom att kontakta styrelsen på
Kungsangsterrassen@gmail.com
Tvättstuga
Föreningen har en tvättstuga i källaren på A-huset (ingång 34) som du är välkommen att använda mellan kl. 07:00 och 22:00. För att grannarna inte ska störas, ska tvättmaskiner och torktumlare även i lägenheter inte användas mellan 22:00 och 07:00. Om du använder den gemensamma tvättstugan så ska den städas efter användning. Städinstruktioner finns uppsatta på väggen i tvättstugan.
Soprum
Soprum finns vid entréerna till Gustaf Kjellbergs väg 30, 32 och 34. Alla som använder soprummen måste själv sortera avfallet. I soprummen finns skyltar som beskriver hur sopor och återvinningsmaterial ska sorteras. En sorteringsguide i källsortering för hushåll finns i soprummen och på Uppsala vattens hemsida.
Tänk på att inte lämna någon annan typ av avfall eller återvinningsmaterial än sådant som ska läggas i kärlen i soprummet, för sopkörarna tar det inte med sig.
För allas trevnad ska soprummet hållas rent. Om du råkar tappa något på golvet finns sopborste att använda.
Trapphus
Barnvagnar, cyklar, leksaker och andra lösa och brännbara föremål får av brandsäkerhet och städskäl inte förvaras i fastighetens trapphus.
Portarna kan ställas upp tillfälligt vid in och ut passage i trapphusen, men kom sedan ihåg att stänga efter dig. Portkoden får lämnas ut till släkt och vänner, men inte till obehöriga.
Garage
Föreningen har ett garage med 32 platser som kan hyras av föreingens medlemmar. Om du är intresserad av att hyra en plats, kontakta styrelsen. Policydokument för kö till garageplats finner du till höger på denna sida.
Porten till garaget är alltid låst, men kan låsas upp via kod eller en fjärrkontroll. Om du vill köpa en fjärrkontroll, kontakta styrelsen. Tänk på att alltid kontrollera att porten till garaget stängs vid in- respektive utfart så att obehöriga inte kommer in i fastigheten.
Du som hyr en garageplats får inom ditt markerade parkeringsområde förvara en bil och sådant som tillhör denna, t.ex. reservhjul och takbox. Det går även bra att förvara motorcykel, moped eller cykel på garageplatsen om detta får plats. Brandfarliga gaser och vätskor får av brandskyddsskäl inte förvaras i garaget. Tänk på att inte använda garageplatsen som extra förrådsutrymme eftersom att detta kan leda till svårigheter om brand skulle uppstå.
Cyklar
I föreningen finns tre cykelrum att använda. Cykelrummen finns vid entréerna till Gustaf Kjellbergs väg 30, 32 och 34. Cyklar som inte används regelbundet ska på grund av platsbrist i cykelrummen förvaras i eget förrådsutrymme.
På innegården finns flera cykelställ att använda. Det finns även ett cykelställ placerat i garaget vilket är avsett för de som hyr garageplats.
Tänk på att alltid placera din cykel i ett cykelrum eller cykelställ så att den inte står i vägen för dina grannar eller fastighetsskötaren.
Förvaringsutrymmen i källaren
Alla lägenheter/radhus har tillgång till ett eget källarförråd. Av brandskyddsskäl är det inte tillåtet att förvara brandfarliga gaser/vätskor i förrådet. Tänk även på att förvaring utanför förrådet, t.ex. i källarkorridorer inte är tillåtet. Om ditt förråd har en röklucka i sig får åtkomsten till denna inte förhindras.
I källaren finns möjlighet att hyra extra förvaringsutrymme, samt hyra plats för att ställa upp ett frysskåp, kontakta styrelen om du är intresserad.
I A-uppgången (ingång 34) finns i källaren, direkt nedanför trappan, ett förråd där föreningen förvarar sina trädgårdsredskap. Redskapen är fria att användas av medlemmarna. I samma förrådsutrymme finns även plats att förvara barnvagnar.
Gården
Det går bra att tillfälligt köra in motorfordon på gården t.ex. vid transport av tyngre material. I övrigt är parkering av motorfordon på gården inte tillåtet.
Stenbeläggningen utanför entréerna är inte konstruerad för att belastas av motorfordon. För att hålla stenbeläggningarna hela och fina tillåts inte parkering på dessa.
För barnen finns en sandlåda och en lekstuga på gården. Det är bra om leksaker plockas bort från gräsmattan efter avslutad lek, så att de inte är i vägen när gräset ska klippas. För att förhindra att katter använder sandlådan som toalett försöker vi tillsammans komma ihåg att lägga på nätet på sandlådan när vi går därifrån.
På gården finns två picknickbord som får användas av alla medlemmar. Borden går att flytta till den plats på gården där man önskar sitta. Det är bra om borden ställs tillbaka på den stora gräsytan efter användning.
De växter som finns på gården är föreningens. Om du vill ta bort eller plantera växter på gården behöver du kontakta styrelsen för att få det godkänt.
Föreningen har vid behov en städdag då vi gör fint på gården och fikar tillsammans. Det är frivilligt att vara med och alla insatser är varmt välkomna.
Balkonger och Terrasser
Blommor på balkongen är trevligt, men tänk på att placera blomlådor, krukor eller liknande så att de inte riskerar att ramla ner, eller att vattningen stör dina granar.
Aktiviteter på balkonger och terrasser, såsom t.ex. vädring och grillning går bra så länge du tar hänsyn till dina grannar.
För att förhindra nedskräpning och skadedjur så är det inte tillåtet mata fåglar på balkong, terrass eller föreningens mark.
Om du vill sätta upp markiser så är det gult tyg av typ Dickson 7560 som är föreningens färgval. Balkongskydd ska vara av grått tyg av typ Sandatex 79. Den som vill sätta upp annan markis eller annat balkongskydd måste kontakta styrelsen för godkännande. Skärmar vid terrasser och balkonger skall vara vita och av den typ som är arkitektritade och tidigare uppsatts av Skanska.
Utomhuslampor av typen Vinga eller Fagerhult får användas. Den som vill sätta upp en annan utomhuslampa måste kontakta styrelsen för godkännande.
Det är inte tillåtet att, utan styrelsens godkännande, montera parabolantenn på balkong eller terrass eller på annat sätt förändra fastigheternas exteriör. Om du funderar på att sätta upp en parabol eller på annat sätt förändra fastighetens exteriör så behöver du kontakta styrelsen.
Inglasning av balkonger tillåts inte i föreningen.
Gästrum och Pingisrum
I B-huset (ingång 32) finns i källaren ett gästrum. Rummet är gratis att låna och bokas via föreningens hemsida. I anslutning till gästrummet finns även ett pingisrum. Pingisrummet är fritt att använda då gästrummet inte är bokat.
Motionsrum
I C-huset (ingång 30) finns i källaren ett motionsrum. Alla medlemmar är välkomna att använda motionsrummet och den utrustning som finns där.
TV
Genom avtal med Tele2 har föreningen tillgång till ett grundutbud av tv-kanaler samt digitaltv
Bas, dessa ingår i medlemsavgiften. För att kunna titta på digitaltvutbudet så behöver hushållet en digitalbox eller tv-modul till tv:n. Detta ingår i gruppavtalet. För att få hem en gratis digitalbox eller tv-modul till din lägenhet så kontakta Tele2 på 90 222 eller via
https://www.tele2.se/kundservice så hjälper de dig med din beställning och skickar nödvändig utrustning.
Bredband
Föreningen har ett gruppavtal hos Tele2 för bredband via coax-uttag till alla hushåll i föreningen. Avtalet gäller "Bredband100" - upp till 100 Mbit/s nedladdning - och debiteras separat på avin för månadsavgiften till föreningen. För närvarande, i juni 2021, är avgiften 144 kr per månad. Högre hastighet går att få mot extra avgift. Kontakta Tele2 på 90 222 eller via
https://www.tele2.se/kundservice om du har frågor om avtalet.
Styrelsen
Föreningens styrelse består för närvarande av följande personer
Ordförande: Mats Lindquist
Kassör: Christina Borres
Sekreterare: Solveig Eriksson
Ledamöter: Ronnie Gåveby
Hanna Tegmyr
Suppleant: Rolf Almstedt
Suppleant: Per Hedfors
Suppleant: Peter Jansson
Suppleant: Maria Nordin
Vill du vara med i styrelsen så kontakta oss via mail:
Kungsangsterrassen@gmail.com eller med en lapp i brevlådan till någon i valberedningen, som består av Marianne Rutqvist och Maria Larsson.
Ekonomisk förvaltare
Föreningen anlitar Fastum som ekonomisk förvaltare.
Fastighetsskötare
Gården och fastigheten sköts av PD Miljövårdsservice AB.