Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6

Stockholm

Om föreningen

Föreningen
Föreningen är en äkta förening med organisationsnr 769618-1655. Föreningen bildades 2008 och dess fastighet färdigställdes 2010.

Adress
Brf Lindhagensterrassen 6
Ulriksborgsgatan 16
112 18  STOCKHOLM

Hemsida
http://www.lht6.se

Senaste årsredovisning
Årsredovisning 2023

Husets utformning
Fastigheten består av ett flerbostadshus på 18 våningar, total boyta ca 5237 kvm. Två hissar finns.

Våningsplanen är utformade enligt följande:

  • Plan 1 (källarvåning) - lägenhetsförråd, tekniska utrymmen
  • Plan 2 - entré, tvättstuga, lägenhetsförråd, barnvagnsrum, cykelrum, soprum
  • Plan 3 - tre lägenheter, lägenhetsförråd
  • Plan 4 - tre lägenheter, utgång till gård på baksida
  • Plan 5-16 - fem lägenheter per våningsplan
  • Plan 17-18 - två lägenheter per våningsplan

Lägenheterna
I huset finns 70 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna är av varierande storlek från 1 RoK upp till 6 RoK. Samtliga lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare och de flesta har balkong eller terrass.

Förrådsutrymmen
Till varje lägenhet hör ett inhägnat lägenhetsförråd.

Gemensamma utrymmen
Det finns en gemensam tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. I tvättstugan finns två tvättmaskiner (varav en grovtvättmaskin), torktumlare, torkskåp och elmangel.

Cykel- och barnvagnsrum finns i anslutning till entrén.

Utemiljö
Föreningen har en stor entrégård med planteringar och cykelställ samt en trevlig utegård med grillplats och boulebana på baksidan.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme, en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform, som ingår i årsavgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Hushållsel betalas av respektive hushåll.

Försäkringar
Föreningens fastighetsförsäkring omfattar endast de gemensamma delarna av fastigheten som faller under föreningens ansvar. Varje hushåll måste teckna egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

TV, bredband och telefoni
Föreningen har gruppavtal med Telenor för bredband, TV och telefoni. Bredband 250/250 mbps, TV-paket T-1 Bas inkl. Telenor Stream och telefonipaket Mini ingår som ett fast tillägg till årsavgiften. Fastigheten har inga traditionella nät för kabel-TV och telefoni utan allting går via IP-nätet.

Miljö
Föreningen tillämpar källsortering, vilket innebär att förpackningar av papper/kartong, metall, plast och glas samt tidningar/trycksaker sorteras separat från övrigt hushållsavfall. Härigenom värnas miljön genom återvinning samtidigt som det är ekonomiskt gynnsamt för föreningen. Även matavfall sorteras separat.

Föreningen ombesörjer bortforsling av grovsopor och miljöfarligt avfall i samband med de städdagar som hålls på våren och hösten.

Parkering
Föreningen disponerar 25 garageplatser som hyrs ut till de boende. Månadshyra 1990 kr. Samtliga platser är för närvarande uthyrda och beräknad kötid är ca två år.

Det går också att hyra plats i de allmänna delarna av garaget via andra aktörer, t ex Corepark eller Apcoa, men detta är något dyrare.

Förutom garageplats kan den kommunala boendeparkeringen vara ett alternativ. Man måste då registrera fordonet på Stockholms Stads hemsida för att erhålla boendeparkeringstillstånd. Den som registrerar fordonet måste vara folkbokförd i området.

Boendeparkeringsavgiften är f.n. 1600 kr/mån vid månadsbetalning eller 90 kr/dygn vid betalning i biljettautomat eller via Betala P-appen. Det brukar vanligtvis inte vara något problem att hitta en parkeringsplats på gatorna i närområdet men man måste tänka på att flytta fordonet när det är servicetider. Kontrollera alltid skyltningen.

Uppdaterad 2024-05-14 / ne

 

Föreningens egen startbild