Brf Örebrohus 4

Örebro

Om föreningen

Föreningen
Brf Örebrohus 4 är en äkta förening med organisationsnummer 775000-2094. Den bildades 1945 och är medlem i Riksbyggen.

Besöksadress
Föreningen består av tre huskroppar fördelade runt korsningen Phragménsvägen - Hjortstorpsvägen. Huskroppen vid Hj 20/Ph 6 tillhör kvarter Järnet 1 medan huskropparna vid Hj 13 och Ph 5–9 tillhör kvarter Linjalen 18. Lägenhetsadresserna är fördelade enligt:

- Hjortstorpsvägen 20 A och B samt Phragménsvägen 6 (17 lgh)
- Hjortstorpsvägen 13 A och B (17 lgh)
- Phragménsvägen 5–9 (18 lgh)

Postnummer på Phragménsvägen är 703 68, Hjortstorpsvägen 
703 66.


Antal lägenheter

Det finns 52 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 5 1RoK, 18 1RoKokvrå, 25 2RoK, och 4 3RoK. Det stora utbudet av små lägenheter gör föreningen populär bland små hushåll. Fastigheterna saknar hiss.

Hyreslokaler
Inom fastigheten finns 11 källar-/marklokaler som upplåts med hyresrätt och bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga. Flera lokaler är nyrenoverade vilket gör oss till en attraktiv hyresvärd.

Gemensamma utrymmen
Det finns fyra tvättstugor, varav en grovtvättstuga, som kan bokas alla dagar. Föreningen har nyrenoverad föreningslokal, bastu, hobbylokal, vallarum och styrketräningslokal. Festlokalen bokas på plats och är gratis att låna för medlemmar samt personer i hushållet.
Tag en rekvistionslapp som sitter utanför föreningslokalen och kontakta någon som står på lappen för uthämtning av nyckel.

Utemiljö
Föreningen har två utegårdar renoverade 2008 och 2011 där vi har byggt nya uteplatser med tillgång till sittgrupp och grillplats. Den ena uteplatsen har morgon- och förmiddagssol, den andra eftermiddagssol. Den senare har stationär grill och bokas på plats.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Fjärrvärme, kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Sedan 2010 har varje lägenhet digital avläsning av el vilken debiteras via lägenhetsavgiften kvartalsvis. Föreningen köper av miljöskäl el som till 100 % baseras på vattenkraft och centralt upphandlad via Riksbyggen vilket ger ett förmånligt pris.

TV, bredband och telefoni
Vi har Bredbandsbolaget som leverantör av kabel-TV, bredband och telefoni. Förutom kabel-tv ingår även bredband 100 Mbit samt telefoni i avgiften. Samtliga utbud går att uppgradera efter behov, även HD-format.

Statusbesiktning
Samtliga lägenheter är statusbesiktade 2011/12 vilket medför att alla medlemmar har heltäckande försäkring vid vattenskada, oavsett vem som är vållande, varför bostadsrättstillägg på försäkringspremien inte behövs.


Parkering
Föreningen har 11 p-platser med eluttag som hyrs ut för 225 kr/mån. Riksbyggen har hand om kölistan tel 0771-860 860. Det finns även veckoparkeringen på kommunens gata som är kostnadsfri

 

Föreningens egen startbild