Brf Seglet

Järfälla, Stockholm

Om föreningen 

Föreningen
Föreningen är en äkta förening med organisationsnummer 769608-4750. Den bildades 2003.

Adress till föreningen
Brf Seglet
Att: Stig Drevemo Hanna Nilssons väg 1
176 68 Järfälla
http://www.brfseglet.se  

Antal lägenheter
Det finns 47 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 15 2RoK, 16 3RoK, 16 4RoK.  

Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar, utan extra kostnad, och en förrådsbyggnad innehållande lägenhetsförråd, soprum med sopsortering samt cykelförvaring.

Utemiljö 
I området finns en trevlig solbrygga vid Mälarens strand samt en allmän badplats med sandstrand och bryggor. Vi har även en stor äppellund i anslutning till fastigheterna.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med bergvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt vatten ingår i avgiften. Föreningen har s k Gemensamhetsel, 100 % grön el, med individuella mätare samt individuell mätning av varmvattnet.

Avfallskvarnar
Samtliga lägenheter har matavfallskvarnar installerade
 
TV och bredband
Vi har Comhem som leverantör av bredband och kabel-TV. Comhems analoga kanaler och digital-TV med Medium 8 Favoriter ingår i månadsavgiften.

Parkering
Föreningen har 47 parkeringsplatser med motorvärmare som hyrs ut mot betalning. Styrelsen har hand om kölistan. Ett antal gästparkeringar finns i anslutning till föreningen. 

Cykelparkering/förvaring
Föreneningen har tre platser för cykelparkering/förvaring. En finns inomhus i förrådsbyggnaden, en under en av carportlängorna och en på kortsidan av denna mot äppelträdgården. Gemensamma cykelställ med Brf Ankaret  finns också utmed Hanna Nilssons väg.

Föreningens inomhusförvaring är fullbelagd men det går bra att anmäla intresse om plats till cykelansvarig, varefter du ställs i kö. För plats inomhus erläggs en depositionsavgift på 1000:-, som återbetalas när platsen sägs upp. Utomhus finns normalt lediga platser.

För samtliga platser - både inom- och utomhus anvisas en specifik plats, som tillsammans med cykeln märks med aktuellt lägenhetsnummer av cykelansvarig.

Tänk på att säga upp din plats när du inte längre behöver disponera denna.

F.n. 2019-09-10 är Eva Ekstedt lgh 723/1101 styrelsens cykelansvarige och hjälper gärna till vid behov.

Tel 070-7590340