Brf Snäckbacken

Visby, Gotland

Om föreningen


Föreningen
Föreningen bildades 15 mars 2006 och erhöll organisationsnummer 769614-2541. Föreningen kommer att fr. o. m. år 2008 vara ett privatbostadsföretag (tidigare kallat äkta bostadsrättsförening).

Föreningen är självförvaltande, ingår alltså inte i någon bostadsrättsorganisation såsom Riksbyggen, SBC m fl. För närvarande köper vi den ekonomiska förvaltningen av Riksbyggen nr 33396 vilket också innefattar lägenhetsregister mm.

Adress till föreningen
Brf Snäckbacken
Korpklintsvagen 17

621 41 Visby
bo.spanier@telia.com


Antal lägenheter
Det finns 30 lägenheter och de upplåtes med bostadsrätt. Dessa 30 lägenheter är uppdelade på:
         6 st tvårumslägenheter,
       12 st trerumslägenheter  
       12 st tre/fyra rumslägenheter

Gemensamma utrymmen
Det finns tre tvättstugor, en i varje hus och kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Föreningen har dessutom en festlokal med en bastu som kan bokas av medlemmmarna. 

Post- och tidningsutdelning                                                                                                                      Postfack finns i entrén på plan 3. Tidningar utdelas i lägenhetens tidningsfack utanför resp. lägenhetsdörr.

Utemiljö
Föreningen har en stor skogstomt med gles skog med martallar, och fri havsutsikt mot Östersjön i väster. På området kan ses en långhusgrund med anor från romersk järnålder ( år 0 - 400 ) flyttad från Dalhem och uppbyggd 1937-1938. Byggnaden (ovan grund) troligen en sadeltakskonstruktion av "Lojstamodell". 

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med en egen bergvärmeanläggning, vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform och som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare. 

Eldstad 
Lägenheterna på plan 4 kan som tillval byggas med braskamin. Installation i efterhand är fullt möjligt.

TV och bredband
Vi har Telia som leverantör av bredband for dator, TV och telefon. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. För större utbud av kanaler kan Telias bredbands-TV eller Boxer användas och som lägenhetsinnehavaren själv anskaffar och bekostar. 

Parkering
Föreningen har 30 garageplatser som hyrs ut mot betalning. Styrelsen har hand om kölistan. För övriga medlemmar gäller boendeparkering. Det finns p-platser med el-stolpe på tomten mot väster. Alla lägenheter har möjlighet att hyra garage och/eller p-plats.

Föreningens egen startbild