Brf Snäckbacken

Visby, Gotland

Välkommen till Brf Snäckbacken!

Brf Snäckbacken ligger på Gotland, 3 km norr om den gamla Hansestaden Visby, på klippkanten över Snäckviken.

Vi har hela det stora havet, Östersjön, framför oss. Havet med alla dess växlingar, höstens mäktiga vågor, vinterns växlingar från stiltje till snöstormpinat hav, vårens lätta bris och till sommarens härliga glittrande krusningar på havet.

Helt underbart vackert att se dom stora kryssningsfartygen glida förbi till och från Visby Hamn. Dom vackra vita gotlandsbåtarna glider snabbt förbi på sina resor mellan Visby och Nynäshamn och viceversa. Många andra stora fartyg passerar oss, en del nära och andra ute vid horisonten. Vacker vy med alla segelbåtar som passerar sommartid. Intressant att följa båt- och fartygstrafiken genom tubkikaren.

Allt detta har vi utanför våra fönster och balkonger och därtill naturen omkring oss. Man sitter och suger i sig allt det vackra, en livskvalitet som är oss förunnat.

Våra hus omramas av gles barrskog, den karaktäristiska gotländska martallen. Vi kommer att bo högt upp på klipphyllan med vid utsikt till Högklint i söder och till Korpklint i norr. Nedför oss ligger fiskeläget Flundreviken med en utmärkt småbåtshamn. Några hundra meter norr om fiskeläget ligger den underbara och barnvänliga badstranden Snäckviken.

En kort promenad nedför den slingrande stigen kommer vi till badviken och ett uppfriskande morgondopp. Eller kanske en stärkande promenad längs kusten. Vi har väldigt fin gångbana ända från Visby Hamn ut till Snäckviken ca 3 km lång, en helt "outstanding" promenadväg bara några meter från havet. Och varför inte en promenad längs stranden på naturstigen till Själsö genom naturreservatet.

Vid stranden mellan fiskeläget och badviken kommer en mindre restaurang med kiosk att byggas. Vi kommer in till centrum med kollektivtrafiken. Halvvägs till centrum ligger flygplatsen med alla faciliteter.

Vi är så glada och lyckliga att vi funnit en "himmelsk" plats på jorden.