Brf Solsången 7

STOCKHOLM, Stockholm

 Många av er såg mig mig i trapphuset på 3:e och 4:e våningen för något år sedan.

 Nu är jag klar, har laddat upp det på en amerikansk astronomisajt och det blev direkt förstasidesstoff spaceweather.com en bit ner på sidan :-)

När den är borta så finns det en permanent länk här http://spaceweathergallery.com/indiv_upload.php?upload_id=96095

Hälsningar
Peter Rosén 1tr 

 

I Dagens Nyheter den 16 januari 2012 stod en fråga gällande numreringen på Atterbomsvägen vilket vi citerar nedan.

En boende i Fredhälls sedan många år undrade varför det är en sådan konstig numrering på huset efter Atterbomsvägen. Eva-Karin Gyllenberg som jobbar på DN försökte reda ut frågan genom att kontakta en lantmätare på Stadsbyggnadskontoret som när han tittar närmare på kartor säger att han spontant undrar varför Atterbomsvägen finns över huvud taget. Han tycker att man borde förlängt Frödingsvägen eller Stagneliusvägen i stället. Men vi som bor här tycker att Atterbomsvägen är bra även om numreringen är lite konstig.

 Det här visste du inte om vår granne Peter!!!

Peter finns uppe på vår takterass "nästan" varje stjärklar kväll.

Här är en länk till en artikel i tidningen Populär Astronomi som Peter skriver i.
http://www.popast.nu/arkiv/nummer-2-juni-2009
Peter Rosén: Jag blev väldigt glad
Här flyger ”ISS Toolbag” synlig över Stockholm. Verktygslådan som astronauten Heidemarie Stefanyshyn-Piper tappade i rymden är nu synlig från Sverige. – Jag blev väldigt glad, säger amatör-astronomen Peter Rosén. För några veckor sen tappade Nasas astronaut Heidemarie Stefanyshyn-Piper sin vertygslåda under en rymdpromenad utanför den internationella rymdstationen ISS. – Toppen! sa Heidemarie Stefanyshyn-Piper medan verktygen gled i väg i rymden.
Syntes över Kungsholmen Vertygslådan, som knappt är synlig för blotta ögat, har redan fotograferats från olika ställen på jorden – och nu har den plåtats ovanför Stockholm. Peter Rosén, som bor i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm, såg sin chans den tredje december – och lyckades fånga verktygslådan på bild. – Jag kollade vad den hette och såg att den fått ett officiellt namn, och då kan man kolla på sekunden när den ska passera och var, säger Peter Rosén. Den tredje december öppnade sig molnen och han skyndade då hem och riggade sin kamera på takterassen. Peter Rosén riktade sin kamera mot platsen på himlen där vertygslådan skulle passera och tog en bildserie där varje bild hade fyra sekunders exponeringstid. – Ja lade sedan ihop dem till en bild och då framträder det här tunna ljusa strecket, säger han.
”Kul” – Jag tyckte det var kul, det är ett så unikt objekt, säger han. Ljusstrecket från vertygslådan ser ut att ”blinka” och syns bara i perioder. – Jag antar att det beror på att den roterar, och visar upp olika sidor som reflekterar ljuset, säger Peter Rosén. Egentligen passerade vertygslådan ovanför Nederländerna och Tyskland – men är alltså synlig från Sverige.

Föreningens egen startbild