Brf Solsången 7

STOCKHOLM, Stockholm

Föreningens omgivning

 

Brf Solsången 7 ligger på den enkelriktade gatan Atterbomsvägen 30 i natursköna Fredhäll. Nedanför huset ligger promendstråket "Hälsans stig" som går runt hela Kungsholmen.

Det unika med Fredhäll är att här kan man bada i Mälaren nästan "mitt" i stan i Fredhällsbadet som är öppet under sommartid för alla badsugna. Omklädningsrum och en liten servering finns.

Det finns många restauranger i området och populärast på sommaren är Solstugan som ligger i slutet av Rålambsvägen. En Indiska Restaurang på Stagneliusvägen öppnades 2011.
Korvkiosk finns det utanför det "lilla" centrum vid Hemköps butiken.
Pizzerior finns 3 st i närområdet.
Nu finns även en take a way kiosk med Thaimat vid fd pressbyrån vid 61:ans hållplats.
Systembolag finns bredvid Hemköps butiken. Handelsbanken finns i området samt även Spelbutik "Vi Vinnare" som också är Postombud och ett Apotek på Rålambsvägen bredvid systembolaget.
Bankomat finns utanför Handelsbanken.
Blommor kan du köpa hos Rabatten på Rålamsvägen.
Frisörer finns nära Hemköps butiken och på Wivalliusgatan.
Skomakare finns bredvid blomaffären Rabatten på Rålamsvägen.
Månadskort kan du köpa i Närbutiken hörnet Wennerbergsgatan/Rålambsvägen samt i Kiosken vid Handelsbanken.
Är du träningssugen finns Oasen Bad och Motion under garaget vid tidningshusen på Wivalliusgatan.

Följande text är hämtat ur "Vårt Kungsholmen" nr 15 den 12 april 2008

Fredhäll "Stockholms Beverly Hills"
Vissa detaljer har förmågan att sammanfatta en känsla som råder i en stadsdel. Någon har sagt: Att sitta på den lummiga verandan till restaurang Solstugan högt ovanför vattnet vid Fredhäll är som att sitta i trädgården hos farmor och dricka saft och äta bullar. Nedanför restaurangen ligger kallbadhuset Fredhällsbadet. Med lite fantasi kan man föreställa sig OS-simningarna som gick här när Stockholm hade Olympiska spelen 1912. Under sommaren är klipporna fulla med soldyrkare.
Fredhäll har fått sitt namn efter gården Fredhäll, uppförd under 1800-talets första period. Gården revs under tjugotalet och lämnade plats åt en stadsdel med ljus och rymd. Fredhäll anlades under 1930-talet med mottot "stad i park", vilket också syns i de generösa parkerna och de lummiga gårdarna mellan den vackra funkisarkitekturen. Gatorna här bär namn efter våra folkkära författare: Fröding, Stagnelius, Atterbom etc. Har man en gång gått längs Snoilskyvägen och sett solnedgången över vattnet behöver man inte övertalas för att gör den till sitt favoritstråk.
Fredhäll är lungt utan att bli tråkigt. Stadsdelen går ibland under epitetet "Stockholms Beverly Hills" som härrör från att Fredhäll ligger högt med vacker utsikt och är en lungn stadsdel. Det lilla är utmärkande för området. Här finns allt man behöver av välsorterade matbutiker, banker, kaféer och restauranger. Många skulle säga att Fredhäll är en pärla dit man hittar av en tillfällighet och omedelbart blir förälskad i.

 

Föreningens egen startbild