Brf Vitbetan 17

Stockholm

 

Välkommen till bostadsrättsföreningen
Vitbetan 17!

Brf Vitbetan 17 ligger i Stockholm med adress Malmgårdsvägen 28 och har 39 hushåll.

För att du skall bli engagerad och känna dig delaktig i vår förening har vi samlat information gällande regler och rutiner som gäller i föreningen. Vår förhoppning är att vi denna hemsida hjälper dig att samla in aktuell information om ditt boende och din bostadsrättsförening.

En fungerande förening bygger på de boendes engagemang och intresse, vilket resulterar i en bra förening både vad gäller ekonomi och trivsel.

Har du synpunkter, frågor eller om något är otydligt i informationen, hör gärna av dig till styrelsen!

 

Senaste Nytt!

 

UNDERHÅLLSSPOLNING AV AVLOPP

Under den 9 – 12e November kommer det att göras en analys och underhållsspolning av våra avlopp i samtliga lägenheter.

Arbetet utförs av Dakki och all nödvändig information har samlats nedan. Det är jätteviktigt att du/ni läser igenom dokumentet noggrant för att veta vad som gäller för just er.

GROVSOPOR

Det har under de sensaste veckorna samlats en del grovsopor i källaren inuti och utanför mötesrummet. Till exempel hyllor, en golfbag, lampor, möbler mm.

Vi vill gärna påminna att vi inte erbjuder någon typ av tjänst för bortforsling av grovsopor och det är inte tilllåtet att använda källaren som samlingsplats för dessa.

Tidigare år har grovsopor och liknande körts till återvinningen av en frivillig medlem under städdagar men ingår inte i föreningens ansvar.

Det är alla medlemmars ansvar att sjävla hitta en lämplig lösning så att våra utrymmen är brandsäkra och trevliga att vistas i!

Detta är ännu viktigare nu när underhållsspolningen sker då det ska vara framkomligt för arbetarna att röra sig runt i källaren. Vi uppskattar er er hjälp och förståelse för detta.

Vänliga hälsningar från Styrelsen

 

Förbättring av brandsäkerhet

Under sommaren har Brandsäkra varit hos oss för att genomföra en besiktning av brandsäkerheten i fastigheten. Utifrån protokollet har vi genomfört ett antal åtgärder för att säkra fastigheten, bland annat att installera utrymningsskyltar och bytt ut brandsläckare. Vi kommer att löpande genomföra förbättringar under hösten. Det är viktigt att vi fortsätter att hålla utrymmen fria från bråte, cyklar, och annat som kan hindra att man kommer ut ur byggnaden eller kommer åt brandsläckare.

/Styrelsen

Protokoll från Årsstämma 2020-05-25 har delats ut till samtliga medlemmar.

/Styrelsen

Årsredovisning 2019 finns nu även på hemsidan

Årsredovisning 2019 har sedan tidigare delats ut i alla postlådor. Ni hittar den nu även under Allmänt/Mäklarinformation samt under nyheter.

/Styrelsen

OBS!!! FIXARDAGEN ÄR INSTÄLLD

Med anledning av Corona-virusets spridning och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering har vi beslutat att ställa in fixardagen som planerades till 9/5. Styrelsen kommer istället att hjälpas åt att ställa i ordning gården inför sommaren och en lista kommer att sättas upp där man kan hjälpa till med viss städning.

Ta hand om er. 

/Styrelsen

SAVE THE DATE - 9/5 ÄR ÅRETS FIXARDAG!

Den 9 maj är det dags att göra gården i ordning inför sommaren och se till att våra gemensamma utrymmen är städade. Vi påminner er om att inför fixardagen se till att samtliga cyklar är tydligt märkta med lägenhetsnummer samt VÅR20 så att vi vet att de har en aktuell märkning. Omärkta cyklar kommer att slängas. Som vanligt kommer vi att ha en container som körs till tippen så detta är ett utmärkt tillfälle att passa på att göra er av med eventuella grovsopor. 

Tid: 10.00

Vi bjuder på korv (veganalternativ kommer att finnas) och fika när vi är klara. 

Vi hoppas få se så många som möjligt den 9 maj.
/Styrelsen

Påminnelse om regler vid uthyrning i andra hand!

Det har kommit till styrelsens kännedom att det under julledigheten förekom uthyrning i andra hand via Airbnb. Detta är inte tillåtet och vi vill påminna om att ingen uthyrning i andra hand är tillåten utan godkännande från styrelsen. 

2020-01-24

Information om vattenskador i huset

Vi har under andra hälften av 2019 dessvärre råkat ut för ett par vattenskador i huset, varav en av dem har orsakats av ej fackmannamässigt installerade rör. Vi vill därför uppmana alla att kontrollera hur era rör är installerade, särskilt om ni bor i en lägenhet där ni vet att renoveringar som inneburit omdragning av vatten har genomförts. Ju tidigare vi upptäcker läckage desto bättre.

Styrelsen ser även över möjligheten av att göra en större besiktning av samtliga lägenheter. Vi återkommer med mer information om detta.

/Styrelsen

2020-01-17

Uppdatering - inbrottet är polisanmält. Tjuvarna kom in på grund av att dörren ut mot Ljusterögatan stått öppen utan uppsikt, vi vill därför igen påminna om vikten av att stänga dörren efter sig både ut mot Ljusterögatan och från trapphuset ned i källaren. 

/Styrelsen

INBROTT I KÄLLAREN!

Det har varit inbrott i källaren och vi uppmanar alla därför att undersöka status på ert förråd. Dessutom vill vi påminna om vikten att stänga dörren ner till källaren efter er (den var inte uppbruten) samt att inte släppa in personer ni inte känner i fastigheten. Ställ frågor. Vem ska de besöka? Det är allas vår skyldighet att se till att inte obehöriga får tillträde.

/Styrelsen

 

 

Föreningens egen startbild

Kalender

Inget att visa...