Brf Kista Ängar

Kista, Stockholm

Välkommen till Brf Kista Ängar!

Brf Kista Ängar ligger i Stockholm och har 76 lägenheter.

 

Pågående projekt i föreningen: 

  • Miljöförvaltningen i Stockholms stad har godkänt oss.

Vi kommer nu att gå vidare med förslaget ifrån ABC rör och värma upp returvattnet. Detta kommer att ge oss en mer ekonomisk lösning där vi inte längre behöver värma tappvattnet som kommer tillbaka lika mycket. Om det faller väldigt väl ut kan vi tillochmed sänka vattnets temperatur ut några grader. Målet är från 60 grader till 58.

 

  • Lekplatsbygge Båtparken. Äntligen är upprustningen av båtparken klar!
  • Upphandling av våra lån. Förhandlingarna med storbankerna gällande 21 miljoner av våra lån är klara och Nordea tar över dessa lån. Tyvärr kommer detta att innebära en kostnadsökning på ca: 25 000 kronor per månad, och om riksbanken fortsätter höja styrräntan i november och till sommaren blir det lika mycket till i kostnadsökning. Detta skulle då motsvara vår avgiftshöjning.

 

  1. Gemensam parkeringlösning är klar. 

Vi kommer nu att få ett gemensamt avtal med våra systerföreningar där priserna på parkering utgår ifrån det gamla avtalet som skrevs när vi bildades, med uppskrivning baserat på prisbasbeloppsförändringar. En avtalsförändring har kommit till samtliga medlemmar att godkänna digitalt.

 

 

  • Solcellsanläggning. För att sänka våra kostnader och för att bli ännu mer miljövänliga har vi återigen börjat kika på en solcellslösning med gemensamt elavtal. Detta skulle innebära en investering på ca: 2 miljoner, men skulle samtidigt kunna spara hundratusentals kronor per år. Det skulle även kunna bespara samtliga medlemmar hundratals kronor i nätbolagsavgifter varje månad. Uppdaterad offert har inkommit ifrån Svea Solar och vi inväntar nu svar ifrån Svesol.
  • Genomgång av hissar. Då våra hissar börjar nå änden av sin livslängd och reservdelar är svåra att få tag på så rekommenderar Kone (vår hissleverantör) att vi uppgraderar/bygger om våra hissar. Detta innebär att hissarna kan bli stående lite längre om det blir något fel på dem. Men vi kommer inte bygga om dem i nuläget.

 

Nyheter att känna till: 

 

  • Ny parkeringslösning med Parkman startade den 14 februari. Se till att registrera bilen på autopay.io. Om du behöver en parkeringsplats kontaktar du Parkman, uthyrning@parkman.nu, telefon 08-734 90 00, knappval 2.

 

Kista Ängar, föreningen där våra medlemmar trivs! 

Vi är en liten förening som ligger i den nyaste delen av Kista, Ärvinge. Föreningen ligger väldigt naturnära och har järvafältet samt Igelbäcken runt hörnet. Samtidigt ligger vi väldigt centralt med Stockholms bästa köpcentrum, Kista Galleria, endast 5 minuters promenad bort. I centrum har vi även tunnelbana med 17 minuter in till centrala Stockholm (T-centralen).

Föreningen sköts av medlemmarna gemensamt med hjälp av en styrelse och våra förvaltare. Ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning sköts av Storholmen. Varje vecka kommer "våra" fastighetsskötare på besök och tar hand om allt som behöver fixas.

Som service till våra medlemmar tillhandahåller vi bredband(fiber), IP-telefoni & TV ifrån Telenor (ingår i månadsavgiften).

I menyn till vänster finns övrig information om föreningen och om du inte hittar informationen du behöver är du välkommen att kontakta vår förvaltare, alternativt styrelsen: www.storholmendirekt.se Tel: 08-520 252 00 eller mail till info@kistaangar.se

Föreningens egen startbild